اشتراک گذاری
٢٥ خرداد ١٣٩٨

مرکز تحقیقات نجوم و اخترفیزیک مراغه کلاس ھای نجوم را در سطوح مقدماتی 1، مقدماتی 2، و پیشرفته (المپیاد) برگزار می کند.

مخاطبین این کلاس ھا تمامی افراد در ھر سطح دانش نجومی با شرط سنی بالای 13 سال هستند. قابل ذکر است که برای مخاطبین زیر 13 سال بسته به شرایط سنی و تکمیل ظرفیت کلاس ها، آموزش های سرگرم کننده ی نجومی نیز در نظر گرفته شده است.

سرفصل های دوره های نجوم مقدماتی 1 و 2 مطابق با سرفصل های مجمع بین المللی نجوم (IAU)، همراه با ارائه ی گواهی های معتبر از طرف مرکز است.

کلاس ھای نجوم مقدماتی 1 :

مناسب برای افرادی است که تا به حال در کلاس ھای نجوم مدون و دوره ای شرکت نکرده اند. مباحث این دوره عبارتند از: تاریخچه ای کوتاه از نجوم قبل و بعد از قرن 20 میلادی - شگفتی ھای نجوم – کلیات - مقدمه ای از شکل گیری و ساختار سیارات و ستاره ها - شکل گیری و مرگ ستاره ها -شکل گیری کیھان، معرفی ابزارهای رصدی .

کلاس ھای نجوم مقدماتی 2 :

کلاس ھای نجوم مقدماتی 2 برای مخاطبینی است که یا پیشتر در کلاس ھای نجوم مدون شرکت کرده اند و اطلاعات پایه ای مناسبی دارند و یا کلاس های نجوم مقدماتی 1 را به اتمام رسانده اند.

ارائه ی گواهی شرکت در نجوم مقدماتی 1 برای حضور در این دوره الزامی است. مباحث این دوره عبارتست از: شناخت کیھان - کره ی آسمان و صورت های فلکی - دستگاه مختصات - انواع اجرام آسمان - گرانش - سیارات فراخورشیدی و احتمال یافتن حیات هوشمند – نورسنجی - طیف سنجی - منحنی نوری ستارگان - کار با ابزار رصدی.

کلاس های المپیاد نجوم:

شرکت در کلاس های المپیاد نجوم منوط به گذارندن دوره های بالا و یا ارائه ی گواهینامه های معتبر با ثبت نام حضوری مخاطب در مرکز انجام خواهد گرفت. این کلاس ها که جهت آمادگی در مرحله ی اول المپیاد نجوم برگزار می گردد، دارای سرفصل های زیر است:

- دوره ی ریاضی فیزیک پایه ی المپیاد،

- دوره ی اخترفیزیک،

- دوره ی مکانیک سماوی،

- دوره ی نجوم کروی،

- کلاس های حل تمرین آمادگی برای آزمون های نجوم.

لازم به ذکر است که هر یک از سرفصل ها در طی یک دوره ی 12 جلسه همراه با مطالب مدون و حل تمرین برگزار خواهد گردید. زمان تشکیل کلاس ها و جزئیات مراجع مورداستفاده برای آمادگی مرحله ی اول المپیاد نجوم متعاقب تکمیل ظرفیت کلاس ها به شرکت کنندگان اطلاع رسانی می گردد.

اطلاعات مکان و زمان تشکیل کلاس ها و نحوه ی ثبت نام:

کلاس ها در طی روزهای یکشنبه تا سه شنبه به صورت سه جلسه در طی ھفته برگزار می گردد. زمان شروع کلاس ها از ابتدای تیرماه سال 1398 خواهد بود. مدت هر دوره، 10جلسه ی نظری و دو جلسه ی عملی 90 دقیقه ای خواهد بود.

مکان تشکیل کلاس ها: مراغه، شهرک ولیعصر (عج)، خیابان پروین اعتصامی، انتهای خیابان استاد شهریار، بین پل جهانگیر (میدان پروین اعتصامی) و پل فلزی. کدپستی: 36698 - 55177

هزینه ی شرکت در هر یک از دوره های نجوم مقدماتی 1 و 2، و نیز، هریک از دوره های آمادگی برای شرکت در مرحله ی نخست المپیاد نجوم معادل با 100 هزار تومان است.

از همه ی علاقمندان دعوت به عمل می آید برای ثبت نام فرم مربوطه را جهت شرکت در دوره های نجوم مقدماتی 1 و یا نجوم مقدماتی 2 از لینک ھای زیر دریافت کرده و پس از تکمیل در رایانه و ذخیره سازی (Ctrl+s)، فایل را به آدرس ایمیل obs@riaam.ac.ir ارسال نمایند.

نحوه ی پرداخت هزینه ها:

در صورت تمایل شرکت کنندگان، نیمی از هزینه ی کلاس ها در ابتدای شروع جلسات و نیم دیگر در جلسات نهایی کلاس ها اخذ می گردد. برای این منظور، رسید وجه موردنظر مذکور به حساب شبای IR680100004001092803021300 با شناسه ی واریز 359092854116005000411394151911 به نام حساب درآمد اختصاصی مرکز تحقیقات نجوم و اخترفیزیک مراغه نزد بانک مرکزی به عنوان ھزینه ی ثبت نام کلاس دوره ها و یا به صورت حضوری در نخستین جلسه ی حضور دریافت می شود.

جهت دریافت اطلاعات بیشتر می توانید با شماره های 04137412222 (داخلی 238) و یا با شماره ی همراه 09123414703 از ساعت 10 الی 14 روزهای اداری تماس حاصل فرمایید.

فرم ثبت نام